Chleby – to moja pasja
  • Home
  • Wypieki na zakwasie
  • Wypieki na drożdżach
  • Zakwas
  • Porady, wskazówki
  • Blog
  • O mnie
Chleby - to moja pasja
0
Chleby - to moja pasja
0
Chleby - to moja pasja
  • Home
  • Wypieki na zakwasie
    Chleb pszenno-żytni na zakwasie
    Krzysztof Krzysztof 26 sierpnia 2020 27 sierpnia 2020
    Bagietki na zakwasie
    Krzysztof Krzysztof 6 czerwca 2020 6 czerwca 2020
    Chleb żytni – 100%
    Krzysztof Krzysztof 18 maja 2020 4 kwietnia 2022
    Nie marnuj jedzenia – nie wyrzucaj zakwasu!
    Krzysztof Krzysztof 20 kwietnia 2020 20 kwietnia 2020
    Chleb o wysokim poziomie hydracji
    Krzysztof Krzysztof 18 kwietnia 2020 18 kwietnia 2020
  • Wypieki na drożdżach
    Chleb pszenno-żytni na zakwasie
    Krzysztof Krzysztof 26 sierpnia 2020 27 sierpnia 2020
    Ciasto na pizzę na drożdżach suchych – ciasto na mocne „3”!
    Krzysztof Krzysztof 6 czerwca 2020 6 czerwca 2020
    Placki typu „naan”
    Krzysztof Krzysztof 25 kwietnia 2020 25 kwietnia 2020
    Chałka (brioche) – prosty przepis na słodkie pieczywo
    Krzysztof Krzysztof 3 kwietnia 2020 3 kwietnia 2020
    Bułeczki na śniadanie – szybki i niewymagający przepis
    Krzysztof Krzysztof 24 marca 2020 25 kwietnia 2020
  • Zakwas
    Przechowywanie zakwasu
    Krzysztof Krzysztof 15 marca 2020 24 marca 2020
    Własny zakwas – własny smak. Jak wyhodować?
    Krzysztof Krzysztof 15 marca 2020 24 marca 2020
  • Porady, wskazówki
    Udział pary i nacinania ciasta w pieczeniu chleba
    Krzysztof Krzysztof 28 kwietnia 2020 28 kwietnia 2020
    3 oznaki gotowości: zakwas, wyrobienie ciasta, gotowość do wypieku
    Krzysztof Krzysztof 21 kwietnia 2020 21 kwietnia 2020
    „Procenty piekarskie” i stopień hydracji
    Krzysztof Krzysztof 30 marca 2020 8 kwietnia 2020
    Przydatne akcesoria
    Krzysztof Krzysztof 19 marca 2020 24 marca 2020
    Temperatura – wpływ na chleb
    Krzysztof Krzysztof 17 marca 2020 24 marca 2020
  • Blog
  • O mnie
0
Chleby - to moja pasja
  • Home
  • Wypieki na zakwasie
    Chleb pszenno-żytni na zakwasie
    Krzysztof Krzysztof 26 sierpnia 2020 27 sierpnia 2020
    Bagietki na zakwasie
    Krzysztof Krzysztof 6 czerwca 2020 6 czerwca 2020
    Chleb żytni – 100%
    Krzysztof Krzysztof 18 maja 2020 4 kwietnia 2022
    Nie marnuj jedzenia – nie wyrzucaj zakwasu!
    Krzysztof Krzysztof 20 kwietnia 2020 20 kwietnia 2020
    Chleb o wysokim poziomie hydracji
    Krzysztof Krzysztof 18 kwietnia 2020 18 kwietnia 2020
  • Wypieki na drożdżach
    Chleb pszenno-żytni na zakwasie
    Krzysztof Krzysztof 26 sierpnia 2020 27 sierpnia 2020
    Ciasto na pizzę na drożdżach suchych – ciasto na mocne „3”!
    Krzysztof Krzysztof 6 czerwca 2020 6 czerwca 2020
    Placki typu „naan”
    Krzysztof Krzysztof 25 kwietnia 2020 25 kwietnia 2020
    Chałka (brioche) – prosty przepis na słodkie pieczywo
    Krzysztof Krzysztof 3 kwietnia 2020 3 kwietnia 2020
    Bułeczki na śniadanie – szybki i niewymagający przepis
    Krzysztof Krzysztof 24 marca 2020 25 kwietnia 2020
  • Zakwas
    Przechowywanie zakwasu
    Krzysztof Krzysztof 15 marca 2020 24 marca 2020
    Własny zakwas – własny smak. Jak wyhodować?
    Krzysztof Krzysztof 15 marca 2020 24 marca 2020
  • Porady, wskazówki
    Udział pary i nacinania ciasta w pieczeniu chleba
    Krzysztof Krzysztof 28 kwietnia 2020 28 kwietnia 2020
    3 oznaki gotowości: zakwas, wyrobienie ciasta, gotowość do wypieku
    Krzysztof Krzysztof 21 kwietnia 2020 21 kwietnia 2020
    „Procenty piekarskie” i stopień hydracji
    Krzysztof Krzysztof 30 marca 2020 8 kwietnia 2020
    Przydatne akcesoria
    Krzysztof Krzysztof 19 marca 2020 24 marca 2020
    Temperatura – wpływ na chleb
    Krzysztof Krzysztof 17 marca 2020 24 marca 2020
  • Blog
  • O mnie
0
Wypieki na zakwasie

Jeszcze lepszy chleb na zakwasie – fermentacja w lodówce

Chleb na zakwasie z pierwszą fermentacją w lodówce to smak inny niż dotychczas.

Posted by Krzysztof Krzysztof 15 kwietnia 2020 15 kwietnia 2020
Wypieki na drożdżach

Chałka (brioche) – prosty przepis na słodkie pieczywo

Posted by Krzysztof Krzysztof 3 kwietnia 2020 3 kwietnia 2020
porady

„Procenty piekarskie” i stopień hydracji

Dwa pojęcia, które powinien znać każdy piekarz.

Posted by Krzysztof Krzysztof 30 marca 2020 8 kwietnia 2020
Wypieki na drożdżach

Bułeczki na śniadanie – szybki i niewymagający przepis

Proste bułeczki z dodatkami na drożdżach suchych - idealne na śniadanie.

Posted by Krzysztof Krzysztof 24 marca 2020 25 kwietnia 2020
Wypieki na zakwasie

Chleb upieczony w garnku

Chleb pieczony w garnku - to łatwiejsze niż na kamieniu. Spróbuj!

Posted by Krzysztof Krzysztof 21 marca 2020 25 kwietnia 2020
porady

Przydatne akcesoria

Kilka narzędzi, które ułatwi Ci pracę przy tworzeniu chleba

Posted by Krzysztof Krzysztof 19 marca 2020 24 marca 2020
Wypieki na zakwasie

Pierwszy chleb na zakwasie

Pierwszy chleb całkowicie na zakwasie - to dużo pracy, ale też dużo satysfakcji

Posted by Krzysztof Krzysztof 17 marca 2020 30 marca 2020
porady

Temperatura – wpływ na chleb

Jakie znaczenie ma temperatura rąk, blatu czy wody dodawanej do zakwasu czy chleba?

Posted by Krzysztof Krzysztof 17 marca 2020 24 marca 2020
Wypieki na drożdżach

Najprostszy chleb, który wybacza błędy początkujących

Chleb bywa psotny - potrafi nagle z pięknej kuli rozlać się po blaszce lub kamieniu, na którym pieczecie chleb. Najlepiej zacząć od chleba pieczonego w foremce - zwykłej keksówce.

Posted by Krzysztof Krzysztof 16 marca 2020 27 kwietnia 2020
Zakwas

Przechowywanie zakwasu

Kilka uwag i wskazówek jak przechowywać zakwas

Posted by Krzysztof Krzysztof 15 marca 2020 24 marca 2020
1 2 3
invalid data.
Chleby - to moja pasja

© Krzysztof Trojanek, 2020

Wykorzystujemy ciasteczka! Dowiedz się więcej: czytaj

Accept